Ετικέτες

Search

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Σπανακόρυζο





Συστατικά:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι


Οδηγίες:

Χοντροκόβουμε το σπανάκι. 
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το σωτάρουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. 
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, τον χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο και αν χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα 
ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά με κλειστή την κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού. 


Καλή σας όρεξη!!!


Follow Me on Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...