Ετικέτες

Search

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Μοσχαράκι Κοκκινιστό




Συστατικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φλυτζ. σπιτική σάλτσα ντομάτας η αν δεν έχετε pummaro κλασικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κούπες ζεστό νερό




Οδηγίες:

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Το κόβουμε σε κομμάτια.
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά, από  όλες τις μεριές για περίπου 10 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις χρυσίσουν ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και  σβήνουμε με το κρασί.


Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι.
Σερβίρουμε με ρύζι, με πατάτες η ζυμαρικά.



Καλή σας όρεξη!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...