Ετικέτες

Search

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Φωλιές μελιτζάνας με σπαγγέτι







Συστατικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες 
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 250 γρ κιμάς
  • 1 pummaro
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • Κόκκινο πιπέρι 
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • ρίγανη
  • φέτα






Εκτέλεση


Λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα και από τις δύο μεριές.
 Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες, μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας  μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το pummaro, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, και τον μαιντανό.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα το σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά.
Στις μεταλλικές θήκες για muffins στρώνουμε στα τοιχώματα των θηκών τις μελιτζάνες, γεμίζουμε με το σπαγγέτι και τρίβουμε από πάνω την φέτα. Αν θέλουμε για πιο πικάντικο πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο πιπέρι καγιέν.
Ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...