Ετικέτες

Search

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Σοκολατένιo Κεικ






 Συστατικά:


  • 250 gr φαρίνα
  • 210 gr ζάχαρη
  • 200 ml γάλα
  • 70 gr κακάο
  • 4 αυγά
  • 150 gr βούτυρο 
  • 1κ.γ μπεικιν 
  • 4 κ.σ ουίσκι
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 βανίλιες

Γκανάζ:
  • 150 gr κουβερτούρα
  • 150 gr κρέμα γάλακτος
  • 20gr βούτυρο




Οδηγίες:

Βουτυρώνουμε την φόρμα και αλευρώνουμε!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπεικιν. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την βανίλια, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το ουίσκι ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα. 
Ρίχνουμε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.




Για την γκανάζ:  Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
 Αφήνουμε λίγο το κεικ να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την γκανάζ.

1 σχόλιο:

  1. Και μόνο οι φωτό μιλάνε από μόνες τους!!!! Φαντάσου να το γευτούμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...