Συστατικά:
- 500 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι όσο πάρει
- Σπορέλαιο για το τηγάνι
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τα μύδια, τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Σε βαθύ μπολ βάζουμε την μπύρα, 1 κ.γ μπεικιν και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.
Αλατοπιπερώνουμε τα μύδια και τα βουτάμε με ένα κουτάλι ένα ένα μέσα στο χυλό, έπειτα τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι που βάλαμε σε ένα τηγάνι.
Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού.
Kαλή υπομονή Ρουλίτσα μου! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ θέλω να μπω σε πρόγραμμα και θα μπω, πού θα πάει! Φιλάκια :-)
Μια απόφαση είναι Μαράκι μου, ξεκίνα....
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.
Πεθαίνω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία στην προσπάθειά σου Ρούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς ο καλός σου θα συνεχίσει να απολαμβάνει τις λιχουδιές σου!
Φιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!
ΔιαγραφήΕίδες ο τυχερούλης?
Φιλάκια
Αχ!!! Ρουλα μου.. και εγώ θελω να μπω σε διατροφή θελω να χασω κιλά αλλα δεν ξερω πως....ειμαι και λ΄γο λιχουδα..χιχχ.χ.ι. μαλλον θα ακολουθήσω το παραδειγμα σου.... στην δική σου προσπαθεια σου ευχωμαι να τα καταφερεις.. καποτε το έκανα και εγώ... φιλια..αααααα και εψαχνα μια συνταγή με μυδια τηγανιτά.....χιχ.χιχ. πες μου τωρα αν τα φιαξω ..είναι δυνατον να μην τα δοκιμασω;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡουλίτσα μου εγώ παρακολουθώ πρόγραμμα διαιτολόγου!!!
ΔιαγραφήΕίναι δύσκολο, πρώτη φορά μπαίνω σε τέτοια διαδικασία αφού δεν χρειάστηκε ποτέ κι εγώ είμαι λιχούδα. χαχα
Φιλάκια πολλά και σ'ευχαριστώ καλή μου.
Αχ τι μου κάνεις!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για μύδια!!!!
Φιλάκια!!!
Κι εγώ Δεσποινάκι μου, από τα αγαπημένα μου.
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.
Καλή επιτυχία Ρούλα μου!!Η συνταγή σου υπέροχη!!Λατρεύω τά μύδια!!Η φωτό σου τά κάνη πιό ζηλευτά!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ αγαπημένη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.