Συστατικά:
- Γιοφκάς
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κούπες χυμό ντομάτας
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- μπαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.γ καστανή ζάχαρη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό
Οδηγίες:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό αλατισμένο να βράζει και προσθέτουμε τον γιοφκά.
Μόλις είναι έτοιμος τον σουρώνουμε και τον βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι ανακατεύοντας. Τον αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μόλις αρχίζουν να σκουραίνουν βάζουμε μέσα και τα ντοματίνια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
Σειρά έχουν τα υπόλοιπα υλικά, ο χυμός ντομάτας, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμη η σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη!!!
Αυτήν την πηρουνίτσα στην πρώτη φωτό, πολύ την λιμπίζομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Ρούλα μου, καλό απόγευμα!!
Δική σου καλή μου και όχι μόνο μια!!!!:)))
ΔιαγραφήΦιλάκιααα.
Με το που διάβασα γιοφκά ήρθα!!! Ρουλίτσα μου φαίνεται πεντανόστιμο!!! Γεια στα χεράκια σου γλυκιά μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ζουζου μου!!!
ΔιαγραφήΟ γιοφκας είναι χειροποίητος από την μανούλα μου.
Φιλάκια πολλά.
Υπέροχο πιάτο Ρούλα μου, νοστιμότατο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Ευχαριστώ Ελένη μου!!!
ΔιαγραφήΣε φιλώ.
Λαχταριστό!!!!μιαμ μιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!!
Είναι πολύ μιαμ μιαμ, δοκίμασε το Δεσποινάκι!!!
ΔιαγραφήΦΙΛΙΆ.
Τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν υπέροχη γεύση στα μακαρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχοι οι γιοφκάδες σου!
Θα συμφωνήσω... μου αρέσουν πολυ!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Mookies μου.
Φιλιά.
Απλά τέλειο φαγητό!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Ρούλα!!
Να'σαι καλά Χρυσαυγή μου!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ.
Καλοκαιρινή νοστιμιά, είναι πιάτο σου, Ρούλα. Οι γιουφκάδες, είναι ένα από τα ωραία ζυμαρικά και η σάλτσα σου εξαιρετική! Πιρουνιά και απόλαυση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Χαίρομαι που σου άρεσε Ειρηνάκι μου!!!
ΔιαγραφήΝόστιμο ζυμαρικό και αν είναι χειροποίητο.... ακόμη ποιο νόστιμο.
Φιλιά πολλά.
Δηλαδή ο γιοφκάς είναι κάτι σαν χυλοπιτούλες; Φαίνεται εξαιρετικό πιάτο και η γεύση του θα είναι σίγουρα τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Ναι Αναστασία μου!!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμο.
Φιλάκια.
Φοβερή συνταγή!!!!Εξαιρετικό τό πιάτο σου Ρούλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαί οι φωτό,σούπερ!!!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!
Ευχαριστώ πολύ Dimi μου!!
ΔιαγραφήΦιλάκια.
Ο γιοφκάς ειναι κατι σαν χυλοπίτες?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/