Ετικέτες

Search

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μπογαλάκια Μελιτζάνας





Συστατικά:
  • 5 μελιτζάνες τσακωνικές
  • 200 γρ. τυρί καπνιστό ή γραβιέρα
  • 4-5 φέτες ζαμπόν
  • 4 ντομάτες ώριμες σφιχτές ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ τριμμένη γραβιέρα ή gouda
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο (Προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι




Οδηγίες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν.
Τις στραγγίζουμε και σκουπίζουμε με χαρτί, τις τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε το καπνιστό τυρί σε μπαστουνάκια.
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαιντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου να μείνει με το λάδι της.
Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας, βάζουμε μια λεπτή λωρίδα ζαμπόν ένα μπαστουνάκι από τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγη σάλτσα από πάνω τα ρολάκια με την σειρά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα περίπου.
Πρίν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε για 5 λεπτάκια.



Η συνταγή είναι από το site: μαγειρικές διαδρομές:


Καλή σας όρεξη!!!



Follow Me on Pinterest

3 σχόλια:

  1. Βάζω στοίχημα οτι είναι πολύ νόστιμη συνταγή ειδικά αν η μελιτζάνα είναι γλυκεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θαυματουργός ο κήπος του μπαμπάκα και αξιοποίησες τέλεια τα καλούδια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...