Συστατικά:
Για την γέμιση:
- 600γρ. μήλα
- 130 γρ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γ κανέλα
Ζύμη:
- 1 βιτάμ 250 γρ.
- 160 γρ. ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 1 βανίλια
- 1 μπείκιν πάουντερ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει μέχρι να τρίβεται η ζύμη)
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη!
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και την κανέλα, αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με την ζύμη. Ζυμώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα το μπείκιν, τη βανίλια, τον κρόκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να τρίβεται η ζύμη.
Παίρνουμε ένα ταψάκι και τρίβουμε την μισή ζύμη με τις παλάμες μας μέχρι να γίνει μια στρώση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε παντού και από πάνω τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Βγάζουμε, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλημέρα Ρούλα!!! Πολύ θα ήθελα ένα κομματάκι για να συνοδεύσω τον καφέ που πίνω αυτή τη στιγμή! Φαίνεται πολύ λαχταριστή. Φιλάκια και καλή συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανοστιμη αναρτηση!!!!!!πολυ μου αρεσουν οι νοστιμες και απλες συνταγες!!!!!καλη σου εβδομαδααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η συνταγή σου, κι εχω αδυναμία τρελή στις νόστιμες μηλόπιτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Ρούλα μου, φιλιά!
Μηλόπιτα με ιδιαίτερη τεχνική και όμορφα φτιαγμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ νοστιμιά της εγγυημένη!
Z.
Η αγαπημένη μου εκδοχή για μηλόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πολύ νόστιμη φαίνεται Ρούλα, ότι πρέπει για το απόγευμα
ΑπάντησηΔιαγραφήμε ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ!
Φιλιά
Φαίνεται ωραιότατη Ρούλα... γεια στα χέρια σου!! Ένα κομμάτι με ένα τσάι μήλου είναι τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου..σούπερ μηλόπιτα κοριτσάκι μου..και τα συστατικά που της έχεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι σε apple crumble μου θύμισε η συνταγή..την αποθήκευσα φυσικά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια φωτογραφιση, φαινεται νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr