Ετικέτες

Search

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Ντόνατς




Συστατικά:


  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4 κούπες αλεύρι

Οδηγίες:



Στο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά  μέχρι να έχουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε κάπου ζεστά και αφήνουμε να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί σε όγκο την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι κύκλους.
Με ένα καπάκι μπουκαλιού από νερό αφαιρούμαι μικρούς δίσκους από το κέντρο του κύκλου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
Τοποθετούμε τα ντόνατς σε αλευρωμένη πετσέτα τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντας τα ελαφριά και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή σε ζάχαρη.



Εγώ εδώ έλιωσα σε μπεν μαρι σοκολάτα γάλακτος.



Καλή σας όρεξη!!!



Follow Me on Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...