Συστατικά:
- 9 ώριμες ντομάτες
- 10 πιπεριές όχι πολύ μεγάλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- μισή κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκκομένο
- λίγο άνηθο
- ελαιόλαδο
- 19 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
- Λίγη τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Κρατάμε σε ένα μπολ την ψίχα από τις ντομάτες μαζί με τα ζουμιά τους,την οποία την ψιλοκόβουμε.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψάκι κι αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά, στις ντομάτες βάζουμε και λίγη ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με αρκετό λαδάκι σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν λίγο και ρίχνουμε το ρύζι.
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο την σάρκα και τα υγρά από τις ντομάτες που κρατήσαμε και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε πολύ λίγο νερό ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
Γεμίζουμε τα λαχανικά τα 3/4 και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω το λάδι και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου