Συστατικά:
- 1 κιλό γαύρος
- χονδρό αλάτι
- ελαιόλαδο
- σπορέλαιο
- φρέσκο δενδρολίβανο
- σκόρδο
- ξύδι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και κόβουμε τα κεφάλια!!
Τον πλένουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα τάπερ και στρώνουμε μια σειρά από τον γαύρο, προσθέτουμε από πάνω χοντρό αλάτι να τον σκεπάζει. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
Βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο για 7 μέρες, το ελέγχουμε για τυχόν ζουμάκια από τα ψάρια και τα στραγγίζουμε προσεχτικά.
Μετά από 7 ημέρες βγάζουμε τον γαύρο από το τάπερ και τα καθαρίζουμε από το αλάτι, δεν τα πλένουμε...
Γεμίζουμε βαζάκια μισό ελαιόλαδο μισό σπορέλαιο, προσθέτουμε μέσα σε κάθε βάζο δενδρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο και ξύδι.
Υπέροχες φωτογραφίες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι ο αγαπημένος μου ψαρομεζές!!!
Κι εμένα πέπη!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ.
Mεζεδάκι απίθανο, ειδικά για το καλοκαιράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όπως πολύ σωστά λες, θέλει χοντρό αλάτι, μια φορά που το επιχείρησα με ψιλό, μου απέτυχε.
Φιλιά Ρούλα μου!
Με ψιλό δεν το επιχείρησα να σου πω την αλήθεια!!!
ΔιαγραφήΠάντως πιστεύω πως δεν θα είναι σίγουρα ίδιο το αποτέλεσμα.
Φιλάκια Ελενάκι μου.
Wow very rich!!! thank you so much for your visit! I follow you with GFC and Bloglovin!
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a nice day! my like in bloglovin for your post too!!!:)))
Besos, desde España, Marcela♥
Thank u so much Marcela.
ΔιαγραφήKissess.
θα ορμήξω στο βαζάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα!!! :P
ΔιαγραφήΚαταπληκτικές φωτογραφίες που αναβάθμισαν το απλό ψαράκι, το γαύρο, σε γκουρμέ πρόταση και μεζέ εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά εύγε!
Z.
Σ'ευχαριστώ πολύ Ζαμπία!!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Tον γαύρο σου Ρουλίτσα μου θα τον βάλω σε λίστα όταν επιστρέψω.έκανες καταπληκτική παρουσίαση!θα τα πούμε σύντομα,όταν ξεκουραστώ κι επιστέψω..καλό καλοκαίρι κοριτσάκι μου..χαίρομαι που γίναμε φίλες..να περνάς όμορφα όπου κι αν πας ότι κι αν κάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.άπειρα φιλάκια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ χάρηκα πολύ κορίτσι μου γλυκό!!!
ΔιαγραφήΝα τον κάνεις, είναι τόσο εύκολη πρόταση.
Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση, να περάσεις υπέροχα.
Σε φιλώωωω.
μπράβο Ρουλάκι μου!!!!!τέλεια παρουσίαση!!!είσαι για περιοδικό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Μαρία μου, σ'ευχαριστώ πολύυυ!!! :)))
ΔιαγραφήΠολύ καλές οι φώτο σου Ρούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το σπιτικό παστό ψάρι, άψογο.
Φιλιά
Ευχαριστώ πολύ Μινα μου!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε.
Φιλιά.
Λατρεύω αντζούγιες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή συνταγή!!!!
Εξαιρετική φωτογράφιση και στήσημο!!
Μπράβο!!
Κι εγώ Χρυσαυγή μου!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ πολύ.
Φιλάκιααα..
Δεν ήξερα ότι έτσι φτιάχνονται οι αντζούγιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που έμαθα κάτι χρήσιμο λοιπόν!
Φιλιά!
Είδες τι εύκολα????
ΔιαγραφήΚάνε μια δοκιμή.
Φιλάκια.
Ωραία συνταγή Ρούλα μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαί οι φωτογραφίες σου,πολύ λαχταριστές!!!Φιλάκια!!
Ευχαριστώ πολύ Dimi μου!!!
ΔιαγραφήΠΟλλά πολλά φιλιά.
Εξαιρετικό μεζεδάκι, εξαιρετική παρουσίαση και εξαιρετικές φωτογραφίες! Πολύ έξυπνη ιδέα! Άσε που είναι ωραίο και για δώρο για τους μερακλήδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Φυσικάααα, ήδη έχω κάνει 3 δωράκια.... Το πρώτο φυσικά στον πατερούλη μου που του αρέσουν πολύ. Και όπως φάνηκε θα του κάνω συχνά γιατί ενθουσιάστηκε ο γλυκός μου.:))))
ΔιαγραφήΡούλα μου καλώς σε βρήκα στο σπιτάκι σου είναι υπέροχο!!!!Οι φωτογραφίες σου αλλά και το υλικό σου καταπληκτικά!!!!Σε περιμένω και εγώ στο σπιτάκι μου και ελπίζω να τα λέμε!!!!Φιλάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσήρθες Σόφι μου!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Φιλιά πολλά.