Ετικέτες

Search

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Γαυρός Παστός {Αντζούγιες}




Συστατικά:


  • 1 κιλό γαύρος
  • χονδρό αλάτι
  • ελαιόλαδο 
  • σπορέλαιο
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • σκόρδο
  • ξύδι



Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα εντόσθια και κόβουμε τα κεφάλια!!
Τον πλένουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα τάπερ και στρώνουμε μια σειρά από τον γαύρο, προσθέτουμε από πάνω χοντρό αλάτι να τον σκεπάζει. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
Βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο για 7 μέρες, το ελέγχουμε για τυχόν ζουμάκια από τα ψάρια και τα στραγγίζουμε προσεχτικά.
Μετά από 7 ημέρες βγάζουμε τον γαύρο από το τάπερ και τα καθαρίζουμε από το αλάτι, δεν τα πλένουμε...
Γεμίζουμε βαζάκια μισό ελαιόλαδο μισό σπορέλαιο, προσθέτουμε μέσα σε κάθε βάζο δενδρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο και ξύδι.
Τα φυλάμε στο ψυγείο.









26 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες!!!
    Και είναι ο αγαπημένος μου ψαρομεζές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mεζεδάκι απίθανο, ειδικά για το καλοκαιράκι!
    Και όπως πολύ σωστά λες, θέλει χοντρό αλάτι, μια φορά που το επιχείρησα με ψιλό, μου απέτυχε.
    Φιλιά Ρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ψιλό δεν το επιχείρησα να σου πω την αλήθεια!!!
      Πάντως πιστεύω πως δεν θα είναι σίγουρα ίδιο το αποτέλεσμα.
      Φιλάκια Ελενάκι μου.

      Διαγραφή
  3. Wow very rich!!! thank you so much for your visit! I follow you with GFC and Bloglovin!
    Have a nice day! my like in bloglovin for your post too!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικές φωτογραφίες που αναβάθμισαν το απλό ψαράκι, το γαύρο, σε γκουρμέ πρόταση και μεζέ εξαιρετικό!

    Πολλά εύγε!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tον γαύρο σου Ρουλίτσα μου θα τον βάλω σε λίστα όταν επιστρέψω.έκανες καταπληκτική παρουσίαση!θα τα πούμε σύντομα,όταν ξεκουραστώ κι επιστέψω..καλό καλοκαίρι κοριτσάκι μου..χαίρομαι που γίναμε φίλες..να περνάς όμορφα όπου κι αν πας ότι κι αν κάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.άπειρα φιλάκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χάρηκα πολύ κορίτσι μου γλυκό!!!
      Να τον κάνεις, είναι τόσο εύκολη πρόταση.
      Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση, να περάσεις υπέροχα.
      Σε φιλώωωω.

      Διαγραφή
  6. μπράβο Ρουλάκι μου!!!!!τέλεια παρουσίαση!!!είσαι για περιοδικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου, σ'ευχαριστώ πολύυυ!!! :)))

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλές οι φώτο σου Ρούλα!
    Όσο για το σπιτικό παστό ψάρι, άψογο.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μινα μου!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Λατρεύω αντζούγιες!!!
    Πολύ καλή συνταγή!!!!
    Εξαιρετική φωτογράφιση και στήσημο!!

    Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Χρυσαυγή μου!!!
      Ευχαριστώ πολύ πολύ.
      Φιλάκιααα..

      Διαγραφή
  9. Δεν ήξερα ότι έτσι φτιάχνονται οι αντζούγιες!
    Χαίρομαι που έμαθα κάτι χρήσιμο λοιπόν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι εύκολα????
      Κάνε μια δοκιμή.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  10. Ωραία συνταγή Ρούλα μου!!!
    Καί οι φωτογραφίες σου,πολύ λαχταριστές!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Dimi μου!!!
      ΠΟλλά πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Εξαιρετικό μεζεδάκι, εξαιρετική παρουσίαση και εξαιρετικές φωτογραφίες! Πολύ έξυπνη ιδέα! Άσε που είναι ωραίο και για δώρο για τους μερακλήδες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικάααα, ήδη έχω κάνει 3 δωράκια.... Το πρώτο φυσικά στον πατερούλη μου που του αρέσουν πολύ. Και όπως φάνηκε θα του κάνω συχνά γιατί ενθουσιάστηκε ο γλυκός μου.:))))

      Διαγραφή
  12. Ρούλα μου καλώς σε βρήκα στο σπιτάκι σου είναι υπέροχο!!!!Οι φωτογραφίες σου αλλά και το υλικό σου καταπληκτικά!!!!Σε περιμένω και εγώ στο σπιτάκι μου και ελπίζω να τα λέμε!!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες Σόφι μου!!!
      Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...