Συστατικά:
Για την ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220-250 γρ νερό
- 2 κ.σ ξύδι
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- 90 γρ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 3 κ.σ γιαούρτι
- 1 αυγό
- πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Με μέλι σερβιρισμένα είναι φανταστικά.
Καλή σας όρεξη!!!
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Καταπληκτικά!!!Όι φωτογραφίες σου....άκρως λαχταριστές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Φανταστικά, φανταστικά, φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου με ξεσήκωσαν για τα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Ρούλα μου!
Φιλιά!
Δοκίμασε τα Ελενάκι μου, είναι πολύ νόστιμα!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια.
Φαίνονται πολύ λαχταριστά τα τυροπιτάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤραγανό περίβλημα, γέμιση που ξεχειλίζει και η πινελιά από μέλι τα κάνουν πολύ δελεαστικά!
Φιλιά!
Είναι υπέροχα Ερμιόνη μου!!!
ΔιαγραφήΤο μελάκι τα ολοκληρώνει......
Φιλιά και σ'ευχαριστώ.
Πω πω τι βλέπω τέτοια ώρα!!! Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Μαράκι!!!
ΔιαγραφήΦιλιά.
Ρουλάκι είναι τέλεια , μου θύμησες τα τυροπιτάρια της γιαγιάς μου που κατάγονταν
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό Κοζάνη, η διαφορά μόνο έιναι ότι καμιά φορά τα κάνουν στριφτά εκεί.Τι να πούμε τώρα στη Βόρεια Ελλάδα στις πίτες είναι μαστόρισες!!!!!
Μπράβο σου!
φιλιά!
Έτσι ακριβώς Μαρία μου, η βόρειες είναι μανούλες στις πίτες......
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ.
Φιλάκια καλή μου.
Πω πω να ειχα ενα αυτη την στιγμη να μασουλήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Να σου στείλω καλέ όσα θές!!!! χαχα
ΔιαγραφήΦιλιά.
Φοβερή γεύση...απλή και νόστιμη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου καταπληκτικές!!
Πρώτη φορά επισκέπτομαι το blog σου και το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον!!!!!
Θα τα λέμε λοιπόν συχνά :)
Χάρηκα πολύ και καλό σου βράδυ!
Καλώς ήρθες Μαράκι μου και σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!
ΔιαγραφήΦυσικά και θα τα λέμε...
Φιλιά πολλά.
Τά ζήλεψα έτσι πού τά βλέπω !!!!!Φοβερά τά τυροπιτάκια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά καί η παρουσίασή σου,καταπληκτική Ρούλα μου!!
Καλό Σ/Κ!!!!Φιλάκια!!!
Σ'ευχαριστώ φιλενάδα χάρηκα που σου άρεσαν!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια.
Οι φωτογραφίες σου τα είπαν όλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια!!!
χαχα σ'ευχαριστώ!!! :))
Διαγραφήάπαιχτα τα τυροπιτάρια Ρουλάκι μου!!και απίστευτο το food presentation που έκανες!!φιλάκια άπειρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ φίλη μου!!!!
ΔιαγραφήΦιλιάαααα.
Αγαπητή Ρούλα, Τα σχόλιά μου είναι περιττά για την άψογη φωτογράφηση και παρουσίαση της συνταγής αυτής. Θα ήθελα να την αναρτήσω και στη Σελίδα που διαχειρίζομαι, με τροποποιήσεις στην παρουσίασή της, και όχι απλά με Share. Ζητώ την άδειά σου γι αυτό....www.facebook.com/CountryHomeCook
ΑπάντησηΔιαγραφήMάνθος
Καλησπέρα Μάνθο και σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Φυσικά και μπορείς, απλά αν χρησιμοποιήσεις της φωτογραφίες μου θα ήθελα σε παρακαλώ να βάλεις το link από το blog μου. :)
ΑπάντησηΔιαγραφή