Ετικέτες

Search

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τυροπιτάρια




Συστατικά:

Για την ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220-250 γρ νερό
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 90 γρ. ελαιόλαδο


Για την γέμιση:
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 κ.σ γιαούρτι
  • 1 αυγό 
  • πιπέρι



Οδηγίες:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Με μέλι σερβιρισμένα είναι φανταστικά.



Καλή σας όρεξη!!!

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.





23 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά!!!Όι φωτογραφίες σου....άκρως λαχταριστές!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστικά, φανταστικά, φανταστικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φωτογραφίες σου με ξεσήκωσαν για τα καλά!
    Καλό βράδυ Ρούλα μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε τα Ελενάκι μου, είναι πολύ νόστιμα!!!
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Φαίνονται πολύ λαχταριστά τα τυροπιτάρια!
    Τραγανό περίβλημα, γέμιση που ξεχειλίζει και η πινελιά από μέλι τα κάνουν πολύ δελεαστικά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχα Ερμιόνη μου!!!
      Το μελάκι τα ολοκληρώνει......
      Φιλιά και σ'ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  5. Πω πω τι βλέπω τέτοια ώρα!!! Υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρουλάκι είναι τέλεια , μου θύμησες τα τυροπιτάρια της γιαγιάς μου που κατάγονταν
    από Κοζάνη, η διαφορά μόνο έιναι ότι καμιά φορά τα κάνουν στριφτά εκεί.Τι να πούμε τώρα στη Βόρεια Ελλάδα στις πίτες είναι μαστόρισες!!!!!
    Μπράβο σου!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι ακριβώς Μαρία μου, η βόρειες είναι μανούλες στις πίτες......
    Ευχαριστώ πολύ.
    Φιλάκια καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω να ειχα ενα αυτη την στιγμη να μασουλήσω!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερή γεύση...απλή και νόστιμη συνταγή!
    Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές!!

    Πρώτη φορά επισκέπτομαι το blog σου και το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον!!!!!

    Θα τα λέμε λοιπόν συχνά :)

    Χάρηκα πολύ και καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαράκι μου και σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!
      Φυσικά και θα τα λέμε...
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  10. Τά ζήλεψα έτσι πού τά βλέπω !!!!!Φοβερά τά τυροπιτάκια σου!!!
    Αλλά καί η παρουσίασή σου,καταπληκτική Ρούλα μου!!
    Καλό Σ/Κ!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ φιλενάδα χάρηκα που σου άρεσαν!!!
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  11. Οι φωτογραφίες σου τα είπαν όλα!!!
    Μου τρέχουν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. άπαιχτα τα τυροπιτάρια Ρουλάκι μου!!και απίστευτο το food presentation που έκανες!!φιλάκια άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Ρούλα, Τα σχόλιά μου είναι περιττά για την άψογη φωτογράφηση και παρουσίαση της συνταγής αυτής. Θα ήθελα να την αναρτήσω και στη Σελίδα που διαχειρίζομαι, με τροποποιήσεις στην παρουσίασή της, και όχι απλά με Share. Ζητώ την άδειά σου γι αυτό....www.facebook.com/CountryHomeCook
    Mάνθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Μάνθο και σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Φυσικά και μπορείς, απλά αν χρησιμοποιήσεις της φωτογραφίες μου θα ήθελα σε παρακαλώ να βάλεις το link από το blog μου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...