Ετικέτες

Search

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο






Συστατικά:


Για τα Γιουβαρλάκια:



  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
Για την σούπα:
  • Μισή κατσαρόλα νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ βούτυρο για το τέλος
Αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα από το ζουμί της σούπας

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε, τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, ρίχνουμε το λάδι τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε και το ρύζι. Σε 20-25 λεπτά περίπου που θα είναι έτοιμα, κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε στο multi τα αυγά, ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Βάζουμε σε 1 κούπα ζουμάκι από την σούπα και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο ανακατεύοντας για να μην κόψει.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και πάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας.

Καλή σας όρεξη!!!




Follow Me on Pinterest

11 σχόλια:

  1. Ρούλα μου υπέροχο φαγητό και αγαπημένο!Τι όμορφο που είναι το πιάτο σου!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ελενίτσα μου!!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. πάντα κλασσικό και νόστιμο φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλασικό, αγαπημένο και πολύ ταιριαστό με το κρύο των ημερών! Εύγε για την επιλογή αλλά και για την άψογη την εκτέλεση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον χειμώνα έχει την τιμητική του αυτό το φαγάκι Αναστασία μου!!!
      Ευχαριστώ πολύ, φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ρούλα!!Ηρθα!!Κράτησα τήν υπόσχεσή μου!!Αγαπημένο φαγητό,τό είχα εχθές!Πολύ όμορφη η φωτογραφία σου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την και πάλι!!:))
      Σ'ευχαριστώ πολύ Dimi μου, και δικό μας αγαπημένο.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  5. Σουπίτσα γιουβαρλάκια, ζεστή ζεστή και πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.... γιάμι!!!!
    Υπέροχο φαγάκι μας μαγείρεψες σήμερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις Έλενα!!!
      Μπόλικο πιπεράκι.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Σουπίτσα γιουβαρλάκια, ζεστή ζεστή και πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.... γιάμι!!!!
    Υπέροχο φαγάκι μας μαγείρεψες σήμερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...