Συστατικά:
- 1 φλυτζ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες σε κύβους χωρίς σπόρους
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- ελαιόλαδο
- λεμόνι ξύσμα και χυμό
Οδηγίες:
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι σε κρύο νερό!
Το βάζουμε σε μπόλ με νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα προσθέτουμε το πλιγούρι, το ελαιόλαδο, λεμόνι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.
Από τις λατρεμένες μου σαλάτες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το προτιμώ με μπόλικο δυόσμο!!!
Σέρβιρέ μου μπόλικο Ρουλάκι!
Φιλιά!
Όσο θέλει το Ελενάκι!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά καλή μου.
Ρούλα μου τέλεια, πεθαίνω για αυτή τη σαλάτα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!!
Κι εγώ Ελένη μου, αγαπημένη σαλατίτσα.
ΔιαγραφήΦιλάκια.
Αυτή η σαλάτα είναι υπέροχη, γιατί και σε δροσίζει και σε χορταίνει, χωρίς να σε γεμίζει θερμίδες! Διπλή μερίδα για μένα, παρακαλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Να τα λέμε κι αυτά Αναστασία μου.... χωρίς πολλές θερμίδες!!!
ΔιαγραφήΌλη δική σου, φιλάκια πολλά. :))
Καλημέρα Ρούλα μου!!Την έχω δοκιμάση καί τήν λατρεύω!!Η συνταγή σου πολύ εύκολη,καί θά δοκιμαστή πολύ σύντομα!!!Καλά!!Φοβερή καί η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDimi μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, πάντα με την καλή κουβέντα!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.