Ετικέτες

Search

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ταμπουλέ





Συστατικά:
  • 1 φλυτζ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες σε κύβους χωρίς σπόρους 
  • 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι ξύσμα και χυμό

Οδηγίες:



Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι σε κρύο νερό! 
Το βάζουμε σε μπόλ  με νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε  για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα  προσθέτουμε το πλιγούρι, το ελαιόλαδο, λεμόνι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.



Follow Me on Pinterest

8 σχόλια:

  1. Από τις λατρεμένες μου σαλάτες!!
    Εγώ το προτιμώ με μπόλικο δυόσμο!!!
    Σέρβιρέ μου μπόλικο Ρουλάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρούλα μου τέλεια, πεθαίνω για αυτή τη σαλάτα!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η σαλάτα είναι υπέροχη, γιατί και σε δροσίζει και σε χορταίνει, χωρίς να σε γεμίζει θερμίδες! Διπλή μερίδα για μένα, παρακαλώ!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα λέμε κι αυτά Αναστασία μου.... χωρίς πολλές θερμίδες!!!
      Όλη δική σου, φιλάκια πολλά. :))

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Ρούλα μου!!Την έχω δοκιμάση καί τήν λατρεύω!!Η συνταγή σου πολύ εύκολη,καί θά δοκιμαστή πολύ σύντομα!!!Καλά!!Φοβερή καί η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλό μήνα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimi μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, πάντα με την καλή κουβέντα!!!
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...