Συστατικά:
- 8 πράσα το λευκό μέρος
- 8 φέτες ζαμπόν
- τριμμένο τυρί gouda
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 κρέμα γάλακτος
- λίγο αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο για το πυρέξ
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τα πράσα και χρησιμοποιούμε μόνο το λευκό μέρος, στο ίδιο μέγεθος.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τυλίγουμε κάθε πράσο με μια φέτα ζαμπόν.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο τυρί, την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα ρολά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!!!
Πολύ ωραια εκδοχή για τα πρασσα... μεχρι τωρα τα εκανα με πατατες.. ή με χοιρινό.....θα ακολουθήσω την ιδεα σου...μου άρεσε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ καλά θα κάνεις Ρούλα μου, θα δεις πως θα σου αρέσει πολύ!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια.
Καλά, με συνεπήρε!!! Σίγουρα θα δοκιμαστεί εντός εβδομάδας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυγενία μου, δοκίμασε το και πες μου εντυπώσεις!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Τι εντυπωσιακό φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά μπράβο Ρούλα!
Καλό βράδυ!
Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου , να είσαι καλά!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά. :)))
Πολύ πρωτότυπο! Φαντάζομαι ότι τα πράσα θα βγάζουν όλη τους τη γλύκα! Και γίνονται πανεύκολα! Μόλις βρω ωραία πράσα στην αγορά, θα το κάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Αναστασία μου αυτό ακριβώς...βγάζουν όλη τη γλύκα τους τα πράσα!!!!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ εύκολο και πολύ γευστικό.
Φιλάκια καλή μου. :))
Υπέροχη ιδέα ! αν την "πειράξω" λίγο θα θυμώσεις;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα, φυσικά και δεν θα θυμώσω βρε Σοφάκι!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια, καλό βραδάκι.
Ρούλα μου, τι υπέροχη και εύκολη συνταγή !! Λατρεύω τα πράσσα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!!!1
Αφου λατρεύεις τα πράσα Νικι μου θα λατρέψεις σίγουρα και το συγκεκριμένο φαγάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε μια δοκιμή.
Φιλιά.