Ετικέτες

Search

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Ζύμη Για Τυροπιτάκια - Λουκανοπιτάκια






Συστατικά:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι σπορέλαιο
  • 1 κεσεδάκι μικρό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει


Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε λίγο.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη, δεν την θέλουμε πάρα πολύ σφιχτή.
Την χωρίζουμε σε μπάλες και τις ανοίγουμε με τον πλάστη, τα κόβουμε σε τρίγωνα όπως φαίνεται στην φώτο.
Βάζουμε την γέμιση, εγώ συνήθως κάνω σπανακοτυροπιτάκια που αρέσουν πολύ στον άντρούλι μου.
 Μπορείτε να τα κάνετε και σκέτα με τυράκι, με λουκάνικα ή ότι άλλο εσείς θέλετε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε πάνω με αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.




Follow Me on Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...