Ετικέτες

Search

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Πένες Στο Φούρνο Με Κόκκινη Σάλτσα



Συστατικά:
  • Πένες
  • σπιτικό χυμό ντομάτας ή 1 pummaro
  • 6-8 φέτες ζαμπόν
  • 6-8 φέτες τυρί Gouda ή τριμμένο τυρί Gouda
  • ελιές πράσινες σε ροδέλες 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • λίγο ζάχαρη 
  • λίγο ρίγανη

Οδηγίες:

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι με λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε τις πένες σε ένα ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε από πάνω μια στρώση με το ζαμπόν και μετά μια στρώση με το τυράκι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυράκι και να ροδίσει λιγάκι.

Καλή σας όρεξη!!!



Follow Me on Pinterest

8 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα Ρούλα! Είμαι καινούριο μέλος του blog σου και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω κατενθουσιαστεί με τις φωτογραφίες που βγάζεις! Είσαι πάρα πολύ καλή! :-) Τα μακαρόνια φαίνονται απλά απίστευτα, φοβερά λαχταριστά! Αγαπώ τα μακαρόνια όσο κανένα άλλο φαγητό και χτύπησες ευαίσθητο σημείο! Καλό μεσημέρι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες Μαράκι!!!
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά.
      Πόσο ταιριάζουμε σ'αυτό, κι εγώ αγαπώ τα μακαρόνια.
      Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και νοστιμότατη, δοκίμασε την και θα δεις.
      Φιλάκια, καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Ωραίο φαγάκι έφτιαξες Ρούλα μου, με το τυράκι να λιώνει νόστιμα πάνω απ' όλα!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έλενα μου.
      Το λιωμένο τυράκι από πάνω είναι υπέροχο!!!
      Φιλιά, καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μου πεντανόστιμο και αυτό το λιωμένο τυρί απο πάνω....σκέτη τρέλα!!!πάρα πολύ ωραίο φαγητό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου άστα να πάνε αυτό το τυράκι απογειώνει πραγματικά το φαγητό!!!!
      Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. :)))
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Πώς να μην σχολιάσω αυτό το πιάτο με την κόκκινη σαλτσούλα και το λιωμένο τυράκι;;; Σκέτος πειρασμός! Και μου αρέσει πολύ που έχεις βάλει ελιές! Κάνουν το φαγάκι σου μεσογειακό και ιδιαίτερο! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου!!!
      Μου αρέσουν πολύ οι ελιές τις χρησιμοποιώ συχνά.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...