Συστατικά:
- 500 γρ. κιμάς ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- σπιτικό χυμό ντομάτας ή 1 pummaro
- 1 κ.γ πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 3/4 κούπας ζεστό νερό
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ ζάχαρη
Οδηγίες:
Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο κόκκινο πιπέρι μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για λίγο ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, την κανέλα, τον μαιντανό , αλάτι πιπέρι και ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε αυτό το φαγητό δεν αντιστέκεται κανείς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς όμως Ευγενία μου!!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλάα :))
Μακαρόνια με κιμά, η αγαπημένη μου μακαρονάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγάκι μας σερβίρισες σήμερα Ρούλα μου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκυριακο!
Κι εμένα το ίδιο Έλενα μου, δεν την αλλάζω με καμιά άλλη!!! :)))
ΔιαγραφήΦιλάκιααα, καλό Σ/Κ.
Καλώς βρεθήκαμε και μένα μου αρέσουν πολύ,θα τα λέμε να ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στη μαγειρική και όχι μόνο,καλό ξημέρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Νέλη!!!
ΔιαγραφήΘα χαρώ να τα λέμε, φιλιά και καλή εβδομάδα.
το καλυτερο φαγητο ολων των εποχων!
ΑπάντησηΔιαγραφήειναι το αγαπημενο μας φαγακι, κι εγω και ο γιωργος τρελαινομαστε αχ μου ανοιξες την ορεξη!
Από τα πιο νόστιμα θώμη μου και τα πιο εύκολα φαγητά!!!
ΔιαγραφήΝα το κάνεις στον αντρούλι σου και να το ευχαριστηθείτε.