Ετικέτες

Search

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μακαρόνια Με Κιμά







Συστατικά:



  • 500 γρ. κιμάς ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • σπιτικό χυμό ντομάτας ή 1 pummaro
  • 1 κ.γ πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 3/4 κούπας ζεστό νερό
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ ζάχαρη

Οδηγίες:



Σε βαθύ κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο κόκκινο  πιπέρι μέχρι να μαραθεί.
Βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για λίγο ανακατεύοντας  μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, την κανέλα, τον μαιντανό , αλάτι πιπέρι και ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!!!



Follow Me on Pinterest

8 σχόλια:

  1. Σε αυτό το φαγητό δεν αντιστέκεται κανείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρόνια με κιμά, η αγαπημένη μου μακαρονάδα!!!
    Ωραίο φαγάκι μας σερβίρισες σήμερα Ρούλα μου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα το ίδιο Έλενα μου, δεν την αλλάζω με καμιά άλλη!!! :)))
      Φιλάκιααα, καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  3. Καλώς βρεθήκαμε και μένα μου αρέσουν πολύ,θα τα λέμε να ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στη μαγειρική και όχι μόνο,καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Νέλη!!!
      Θα χαρώ να τα λέμε, φιλιά και καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  4. το καλυτερο φαγητο ολων των εποχων!
    ειναι το αγαπημενο μας φαγακι, κι εγω και ο γιωργος τρελαινομαστε αχ μου ανοιξες την ορεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα πιο νόστιμα θώμη μου και τα πιο εύκολα φαγητά!!!
      Να το κάνεις στον αντρούλι σου και να το ευχαριστηθείτε.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...