Ετικέτες

Search

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λουκάνικα Με Πατάτες, Μήλο Και Πιπεριές


Ένα υπέροχο, γευστικότατο και γρήγορο φαγητάκι!!!!






Συστατικά:


  • 350-400 γρ. λουκάνικάκια τύπου Βιέννης 
  • 4 μεγάλες πατάτες ή και περισσότερες 
  • 1 μεγάλο μήλο 
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες 
  • 1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα 
  • τον χυμό από μισό λεμόνι 
  • λίγο μπούκοβο τριμμένο 
  • ρίγανη 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι και πιπέρι 
  • 1 κύβο λαχανικών, ψυγείου (προαιρετικά) 


Οδηγίες:

Ανάβουμε τον φούρνο μας στου 200 βαθμούς Κελσίου. 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε όπως για τις τηγανητές, αλλά λίγο πιο χονδρές.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε μεγαλούτσικα κομμάτια. 
Καθαρίζουμε και κόβουμε την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια. 
Βάζουμε τα λαχανικά στο ταψί του φούρνου μας. 
Τοποθετούμε τα λουκανικάκια ανάμεσα στα λαχανικά, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.
Τρυπάμε τα λουκανικάκια με το πιρούνι σε μια δυο μεριές, για να μην σκάσουν στην διάρκεια του ψησίματος. 
Σκορπίζουμε τις φετούλες του σκόρδου μέσα στο ταψί. 
Αλατίζουμε και ρίχνουμε το τριμμένο μπούκοβο. 
Αν θέλουμε βάζουμε λίγο μαύρο πιπέρι, για το άρωμά του. Προσοχή μην παραβάλουμε πιπέρι και μας βγει το φαγητό καυτερό. Ιδίως αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά. 
Πασπαλίζουμε με ρίγανη. 
Μου αρέσει να προσθέτω και λίγη ξερή μαντζουράνα. Αν δεν σας αρέσει, μην την βάλετε.
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. 
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού - μουστάρδας, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε επάνω στο φαγητό μας. 
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε ως να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες και το μήλο και να ψηθούν τα λουκανικάκια. 
Σερβίρουμε αμέσως. 



Follow Me on Pinterest

12 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα να το έχω τώρα μπροστά μου... Λαχταριστό και μερακλίδικο!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ που το είχα μπροστά μου, δεν έμεινε για πολύ Αναστασία μου... το τσάκισα..:P

      Διαγραφή
  2. φαινεται γευστικοτατο, πρεπει να γλυκαινει και να μελωνει το φαγητο απίστευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ πιο νόστιμο απ'ότι φαίνεται Λίλα!!!
      Δοκίμασε το και θα δεις.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Ρούλα μου,τί υπέροχος καί πολύ νόστιμος μεζές!!Εύκολη καί γρήγορη η συνταγή τής Ειρήνης!!Η φωτογραφία σου ,τόσο ζωντανή!!Καλό μηνα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Dimi μου!!!
      Είναι πολύ πολύ νόστιμο φαγάκι αξίζει μια δοκιμή.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  4. Tέλεια το μαγείρεψες Ρουλάκι, γεια στα χέρια σου!!
    Το έφτιαξα κι εγώ (και μάλιστα 2 φορές) με την συνταγή της Ειρήνης, και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε, γινεται πολύ νόστιμο!
    Φιλάκια, καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο φαγάκι! Ειναι αστέρι η Ειρήνη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...